Följ Prostatacancerförbundet

Blå kokboken II ska få fler män ska våga prata om sin hälsa

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2018 08:11 CEST

Lanseringen av Blå kokboken II sker på Bokmässan i Göteborg 27-30 september. Foto: Magnus Ragnvid.

På Bokmässan lanseras Blå kokboken II, som säljs till förmån för Prostatacancerförbundet och synliggör kampen mot prostatacancer. Boken är en del i Mustaschkampen, som vill att fler män ska våga prata om och bry sig om sin hälsa. I boken porträtteras tolv kända män när de lagar sina älsklingsrätter och samtalar om livet och deras möte med cancer. För varje såld bok går hela 100 kronor till kampen mot prostatacancer.

Blå kokboken II är uppföljaren till Blå kokboken I, som utgavs 1017 och som bidrog med cirka 500 000 kronor till Prostatacancerfonden. Den utsågs även till bästa välgörenhetskokbok vid World Gourmand Awards, som är kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Författaren Anna Benson står bakom idé och genomförande.

I den nya boken medverkar följande män:

Daniel Paris, bloggare.

Glenn Hysén, fotbollsspelare.

Jesper Blomqvist, fotbollsspelare.

Lasse Åberg, konstnär. 

Loa Falkman, operasångare.

Robin Bengtsson, sångare och låtskrivare. 

Staffan Olsson, handbollstränare. 

Steffo Törnquist, programledare. 

Thomas Bodström, deckarförfattare och advokat.

Thomas Wassberg, längdskidåkare.

Tobias Karlsson, dansare och koreograf .

Uno Svenningsson, sångare och låtskrivare.

– Den viktigaste anledningen till att män ska våga tala om sin hälsa är att det då går lättare att göra något åt den. Män vill inte ta till sig information om prostatacancer. Därför vet de inte att prostatacancer är vanligaste cancersjukdomen och att den går att bota om den upptäcks tidigt. Mustaschkampen vill informera om att män över 50 år bör ta ett PSA-prov. Den Blå kokboken är en viktig del av Mustaschkampen och vi hoppas att den blir en julklapp till många män, säger Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen.

Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 26 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer och bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Prostatacancerfonden.

Varje höst arrangerar Prostatacancerförbundet den rikstäckande kampanjen Mustaschkampen för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Den blå mustaschen är kampanjens signum. Mustaschkampen arrangeras av Prostatacancerförbundet tillsammans med 26 lokala prostatacancerföreningar och flera hundra företag och organisationer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.