Följ Prostatacancerförbundet

Coop ny huvudpartner för Mustaschkampen

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2019 09:00 CEST

Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen och Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Coop är ny huvudpartner för Mustaschkampen. Kedjan har tagit fram 13 egna produkter som bär kampanjens budskap och där en krona per såld vara går till insamlingen.

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj som anordnas varje höst för att samla in pengar till forskning om prostatacancer, samt sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom. Uppmärksamheten har ökat varje år och senast kunde förbundet dela ut 8 miljoner kronor till forskning. För varje år har allt fler företag engagerat sig i kampanjen.

Från och med i år har Coop engagerat sig i Mustaschkampen, som kommer att synas i kedjans 650 butiker, dels genom ett antal Coop-produkter har fått en tillfällig design som ett sätt att både lyfta kampanjens budskap och att samla in pengar. I butikerna säljs dessutom Mustaschkampens pins och reflexer.

– Varje vecka har Coop 5 miljoner kundbesök och vi ska verkligen jobba för att de som besöker våra butiker tar till sig av kampanjens budskap. Vi vill också göra det enkelt att bidra genom att lyfta frågan på våra egna produkter. Välj Coops apelsinjuice, granola och bondlimpa till frukost får du både en god start på dagen och bidrar till kampen mot prostatacancer, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen med över 10 000 nya fall varje år. Fler män avlider av sjukdomen än av någon annan cancer. Vid tidig upptäckt kan prostatacancer oftast botas, men alltför många upptäcks för sent. Tyvärr märks inte sjukdomen i tidigt skede men kan upptäckas med ett enkelt blodprov, PSA-testet. Men män drar sig ofta för hälsokontroller och behöver därför en påstötning. I väntan på allmän screening vill Prostatacancerförbundet med kampanjen nå alla män och deras familjer med budskapet att alla män över 50 år bör begära att få bli testade.

Att Coop går in som cancersponsor gör att synligheten för de två vanligaste cancerformerna blir rekordstor under hösten. Just nu pågår Rosa Bandet till stöd för forskningen mot bröstcancer och sedan tar Mustaschkampen över stafettpinnen under november.

– Bröstcancer och prostatacancer är de två vanligaste cancerformerna. Genom att Coop engagerar sig för prostatacancer visar handeln vilken nytta de kan göra för att stärka kampen mot cancer. Varje år upptäcks fler än 20 000 nya fall av bröst- och prostatacancer varav ett stort antal inte är möjliga att bota, säger Torsten Tullberg, kampanjledare för Mustaschkampen.

Coop kommer under Mustaschkampen sälja följande Mustaschprodukter:

 • Apelsinjuice utan fruktkött
 • Corn Flakes
 • Granola med nötter
 • Bondlimpa
 • Korvbröd
 • Toalettpapper 6-pack
 • Hushållspapper, 4-pack
 • Mineralvatten, citron
 • Mineralvatten, naturell
 • Säsongsmix, sallad
 • Morötter 1 kg
 • Potatis, små fina
 • Röda druvor

Dessutom kommer samtliga Coopbutiker att sälja Mustaschkampens mustaschpins och reflexer.

För mer information kontakta:

Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen, 076-948 83 00

Coops presstjänst: 010-743 13 13

Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer och bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Prostatacancerfonden.

Varje höst arrangerar Prostatacancerförbundet den rikstäckande kampanjen Mustaschkampen för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Den blå mustaschen är kampanjens signum. Mustaschkampen arrangeras av Prostatacancerförbundet tillsammans med 27 lokala prostatacancerföreningar och flera hundra företag och organisationer.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.