Gå direkt till innehåll
Siri Barje, Zeina Mourtada, Sara Begner och Jennie Walldén är årets kvinnliga ambassadörer för Mustaschkampen 2022. Foto: Maria Ahlvik.
Siri Barje, Zeina Mourtada, Sara Begner och Jennie Walldén är årets kvinnliga ambassadörer för Mustaschkampen 2022. Foto: Maria Ahlvik.

Pressmeddelande -

Kvinnliga kockar viktiga ambassadörer för årets Mustaschkamp

I år är fyra av Sveriges mest kända kvinnliga kockar ambassadörer för Mustaschkampen. De är Zeina Mourtada, Sara Begner, Jennie Walldén och Siri Barje.

Zeina Mourtada, TV-kock, kokboksförfattare, matskribent, driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen.

Sara Begner, kock, kokboksförfattare, näringsfysiolog och chef för Coop Provkök, har medverkat i SVT-programmen Toppform och Saras kök. Som chef för Coop Provkök har hon bland annat ansvar för framtagandet av Coops recept. 

Jennie Walldén, TV-kock i programmet Mitt Kök som blev Kökets middag, kokboksförfattare, krögare med restaurang Namu i Malmö. Vinnare av Sveriges Mästerkock år 2013.

Siri Barje, utbildad kock vid Grythyttan och TV-kock på Kökets middag. Kokboksförfattare, matstylist, driver ett stort matkonto på Instagram. År 2020 var hon en av de tävlande i Kockarnas kamp. 

– I år är det åttonde året Prostatacancerförbundet arrangerar Mustaschkampen. 2022 kommer ett av kampanjens huvudbudskap att vara hälsa och i det avseendet spelar kosten en viktig roll. Att vi i år har fyra kreativa och inspirerande kockar är värdefullt för att nå ut med vårt budskap, säger Per-Anders Nygård, kampanjledare.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Varje år får över 10 000 män diagnosen prostatacancer. Sjukdomen går att bota om den upptäcks i tid. Därför uppmanar Mustaschkampen alla män över 50 år att kontakta en vårdcentral och begära att få ta ett PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas i armvecket.

Mustaschkampen arrangeras varje år av Prostatacancerförbundet i samarbete med 27 lokala prostatacancerföreningar och cirka 500 företag och organisationer. Prostatacancerföreningarna arrangerar cirka 200 aktiviteter i hela landet. Det kommer att bli tävlingar, debatter, konferenser, insamlingar på gator och torg, motionsloppet Mustaschmilen, konserter, försäljning av mustaschbakelser och Farsdagsfirande i hela Sverige. Föreningarna är med på innebandymatcher, fotbollsmatcher, motorcykelkorteger, ishockey, V75 och mycket annat.

Ämnen

Kategorier


Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer och bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Prostatacancerfonden.

Varje höst arrangerar Prostatacancerförbundet den rikstäckande kampanjen Mustaschkampen för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Den blå mustaschen är kampanjens signum. Mustaschkampen arrangeras av Prostatacancerförbundet tillsammans med 27 lokala prostatacancerföreningar och flera hundra företag och organisationer.

Presskontakt

Per-Anders Nygård

Per-Anders Nygård

Kampanjledare Mustaschkampen 070-527 22 42