Gå direkt till innehåll
Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland.
Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland.

Pressmeddelande -

Värmlandsprofil utsedd till Årets insamlare 2017

Den 24–25 april 2018 arrangerade Frivilligorganisationernas insamlingsråd (FRII) Nordens största konferens om insamling och givande. I samband med konferensen delades priset Årets insamlare 2017 ut i fem olika kategorier. Insamlingsbranschens egna ”Guldägg” i kategorin Givare tilldelades Prostatacancerföreningen Värmlands ordförande Håkan Florin.

Det var en rörd, tacksam och överraskad värmlänning som mottog priset.

– Jag var helt säker på att Albert, en av de andra finalisterna, skulle vinna, så jag är oerhört glad och tacksam för detta pris. Givetvis är det jättekul att uppmärksammas när jag har engagerat mig för våra sakfrågor i så många år. Vår förening har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Under 2017 lyckades vi bland annat öka vårt medlemsantal med hela 37 procent. Vi samlade dessutom in 500 000 kronor till Prostatacancerfonden, vilket är fantastiskt. Jag är oerhört stolt och tacksam över alla värmlänningar som har hjälpt till och stöttat detta viktiga ändamål, säger Håkan Florin.

Håkan Florin tilldelades FRII:s utmärkelse Årets insamlare 2017 i kategorin Givare med följande motivering:

Håkan har genom mångårigt och gediget arbete bevisat att viljan kan förflytta berg. Med entusiasm, kreativitet och outtröttligt arbete har han gjort allt ifrån att sprida information och värva medlemmar till att samla in pengar på nya och gamla sätt. Det har inneburit både ökat givande och stigande medlemstal. Dessutom har Håkans engagemang lett till att Värmlands läns landsting, som enda landsting i Sverige, infört en rutin för att upplysa alla män om prostatacancer och screening.

Ämnen

Kategorier


Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 26 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer och bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Fonden mot prostatacancer.

Varje höst arrangerar Prostatacancerförbundet den rikstäckande kampanjen Mustaschkampen för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Den blå mustaschen är kampanjens signum. Mustaschkampen arrangeras av Prostatacancerförbundet tillsammans med 26 lokala prostatacancerförningar och flera hundra företag och organisation.

Kontakter

Maria Ahlvik

Maria Ahlvik

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08-655 44 42